Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Dibas smart

Nowy piec konwekcyjny Dibas smart łączy zalety technologii Dibas z ekonomicznymi korzyściami konwencjonalnych drzwi skrzydłowych. Nowy piec Dibas smart jest wyposażony w odporną na korozję i zabrudzenia higieniczną komorę pieczenia.

Zapewnia to optymalne i równomierne rezultaty pieczenia. Piekarnik jest wyposażony w wypróbowane i przetestowane funkcje Dibas - w tym automatyczny system czyszczenia komory pieczenia ProClean, który można przeprowadzić za pomocą płukania i czyszczenia lub za pomocą naszego systemu czyszczenia płynem LiquidClean z roztworem w zbiorniku.
 

  • Zintegrowany system czyszczenia
  • Opcjonalna obsługa wielu urządzeń
  • Różne możliwe kombinacje

Dibas smart S

Dibas smart L

smart deck

Liczba półek na blachy: 5Liczba półek na blachy: 10Liczba półek na blachy: 1 na piec pokładowy
Wymiar blachy (mm): 600 x 400Wymiar blachy (mm): 600 x 400Wymiar blachy (mm): 600 x 400
Odległość między arkuszami (mm): 80Odległość między arkuszami (mm): 80-
--Backraumhöhe: 170 mm 
Wymiary zewnętrzne drzwi*
(szer. × gł. × wys. w mm): 930 x 979 x 700
Wymiary zewnętrzne drzwi*
(szer. × gł. × wys. w mm): 930 x 979 x 1100
Wymiary zewnętrzne drzwi*
(szer. × gł. × wys. w mm): 930 x 1079 x 389
Waga*: 123 kgWaga*: 175 kgWaga*: 122 kg
Liczba tac System karmienia: 5Liczba tac System karmienia: 10-

 

Anschlusswerte:

  • Sieć: 400 V / Gniazdo / CEE
  • Ochrona: 3 x 16 A
  • Częstotliwośćz: 50 Hz
  • Pobór prądu: 13,9 A
  • Moc przyłączeniowa: 9,6 kW
  • Ciśnienie wody (kPA): 150 - 600
  • Przyłącze wody: gwint zewnętrzny 3/4”

 

Anschlusswerte:

  • Sieć: 400 V / Gniazdo / CEE
  • Ochrona: 3x 32 A
  • Częstotliwośćz: 50 Hz
  • Pobór prądu: 27,5 A
  • Moc przyłączeniowa: 19 kW
  • Ciśnienie wody (kPA): 150 - 600
  • Przyłącze wody: gwint zewnętrzny 3/4”

 

Anschlusswerte:

  • Sieć: 1x 400 V / Gniazdo CEE 16A
  • Ochrona: 3 x 16 A
  • Częstotliwośćz: 50 Hz
  • Pobór prądu: 6 A
  • Moc przyłączeniowa: 4 kW
  • Ciśnienie wody (kPA): 150 - 600
  • Przyłącze wody: gwint zewnętrzny 3/4”

* Waga i wymiary zewnętrzne mogą się różnić w zależności od konstrukcji stacji. Maks. Wysokość 2165 mm.

 

Uwielbiamy kombinacje wypieków!

Stanowią one bowiem idealne rozwiązanie pozwalające uniknąć konieczności wyboru między różnymi technikami pieczenia - a przy okazji zaoszczędzić miejsce i koszty!

Dlatego nie tylko zaczynamy od pieca konwekcyjnego, ale także łączymy go ze sprawdzoną technologią pieca pokładowego z grzaniem stojącym. Ta kombinacja jest idealna do precli, chleba, tarte flambée i pizzy. Dzięki siedmiu prędkościom wentylatora w nowym piecu konwekcyjnym wnosimy powiew świeżości do piekarni, podczas gdy górne i dolne ogrzewanie w piecu pokładowym zapewnia idealną skórkę.

Ta kombinacja, uzupełniona o maskę wylotową i ramę dolną lub szafkę garowniczą, jest idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto chce oferować wypieki rzemieślnicze w umiarkowanych ilościach na ograniczonej przestrzeni. Stacja pieczenia combi będzie dostępna zarówno z piecami konwekcyjnymi, jak i płytowymi - z centralnym panelem sterowania dla wszystkich pieców w stacji pieczenia.

  • Sterowanie wieloma urządzeniami
  • 2 w 1
  • Oszczędność miejsca