Intelligent Baking Control IBC
Automatyczne wykrywanie załadunku.
IBC rozpoznaje aktualną załadowaną ilość i stan termiczny wyrobów i automatycznie dopasowuje parametry pieczenia do bieżącego programu pieczenia. Pozwala zapewnić stałą jakość wypieków, niezależnie od liczby blach lub temperatury surowych wyrobów. Dostępny do pieców konwekcyjnych Dibas blue, E3 i Euromat.
Charakterystyka produktu i specjalne właściwości:
- Lepsza i niezmienna jakość
- Oszczędność energii
- Uproszczona obsługa
- Niezmienna jakość wypieku przy różnej liczbie blach
- Brak przesuszania wyrobów i zbyt mocnego zarumienienia z powodu zbyt wysokich temperatur przy minimalnym załadunku
- Dzięki optymalnej krzywej temperatury podczas procesu pieczenia wyroby pozostają dłużej świeże
- Potencjał oszczędności w porównaniu do standardowych urządzeń bez IBC wynosi ok. 8%
- Uproszczona obsługa zwiększa bezpieczeństwo procesu i oszczędza czas
- Brak przycisków minimalnego obłożenia lub programu pieczenia dla częściowego obłożenia. Dla każdej grupy produktów potrzebny jest tylko jeden program pieczenia