Piekarnie
Piece, które doskonale wpiszą się w koncepcję Twojego biznesu
Zapach świeżego pieczywa prosto z pieca, który roznosi się przed wejściem do lokalu, to coś, co skłania do wstąpienia do środka. A widok piekących się bułek i chleba dodatkowo działa na zmysły. Dlatego proponujemy różnorodne rozwiązania. Piece WIESHEU dają najwyższą jakość wypieków, stanowią przyciągającą wzrok część aranżacji piekarni, ale także oszczędzają miejsce w przestrzeni sprzedażowej. Nasze urządzenia zapewniają krótkie i łatwe procesy produkcyjne, pozwalają też na łączenie technologii wypieku w zależności od preferencji. Chcesz połączyć rzemieślnicze pieczenie na kamieniu z technologią konwekcyjną? Jesteśmy do dyspozycji. Potrzebujesz pieców o różnych wymiarach? Służymy rozwiązaniami. Mamy propozycje dla różnych potrzeb i wymagań.
- Połączenie pieca piętrowego i konwekcyjnego
- Elastyczne reagowanie
- Pieczenie na niewielkiej powierzchni
Rzemieślnicze wypieki tworzone z pasją!
W powietrzu małej piekarni w Nordheim koło Heilbronn unosi się wspaniały zapach świeżo upieczonego chleba. To zachęca do wejścia w świat, który aktualnie już naprawdę rzadko można spotkać w tej kombinacji: duża lada na środku pomieszczenia handlowego i ogromne zaplecze we wnętrzu budynku budzą wspomnienia z dzieciństwa, kiedy właśnie w takiej prawdziwej piekarni kupić można było smakołyki, które sprawiały, że dziecięce serca biły szybciej.
Jednak mimo wszystko kilka rzeczy się zmieniło: aktualnie wzrok klientów przyciągają umieszczone na wystawie kolorowe makaroniki, kreatywne torty i wypieki z orkiszu, które sprawiają, że każdy od razu robi się głodny. Na regałach umieszczone są nowoczesne, kartony w czarno-białe paski, w których zakupione pyszności można bezpiecznie przetransportować do domu.
Mistrz piekarstwa Daniel Böhm podąża własną drogą
Na kartonach i powierzchniach reklamowych umieszczono mały symbol aparatu, który wskazuje konto na Instagramie piekarni Daniel Böhm (#baeckermeisterdanielboehm). 28-letni mistrz piekarstwa Daniel Böhm ze Stuttgartu spełnił swoje marzenie o własnej działalności gospodarczej i w październiku 2018 roku otworzył w Nordheim koło Heilbronn swoją pierwszą piekarnię. Zamiłowanie do pieczenia jest głęboko zakorzenione w tradycji rodziny Böhmów: ojciec Daniela jest bowiem również wykwalifikowanym piekarzem i czynnie wspiera syna w realizacji jego planów. Na otwarcie piekarni w Nordheim złożyły się dwie rzeczy: szczęście – w wybranym lokalu funkcjonowała wcześniej piekarnia, nadarzyła się więc okazja do przejęcia wyposażenia oraz pracowników – oraz odwaga. Mimo że Daniel mógł po prostu zaangażować się w prowadzenie rodzinnej firmy, postanowił pójść własną drogą. I wydaje się, że ten plan się opłacił: piekarnia Daniel Böhm zyskała tak dużą popularność wśród mieszkańców Nordheim i osób spoza miasta, że trzeba było wydłużyć godziny otwarcia oraz poszerzyć asortyment, przede wszystkim w obszarze prastarych zbóż.
Szeroki wybór – również w przypadku płatności
Oprócz klasycznego pieczywa asortyment obejmuje również specjalne, regionalne produkty, takie jak miód z lokalnej pasieki. Wszystkie wypieki wytwarzane są w ramach własnej produkcji, cukiernicy wyczarowują torty według indywidualnych życzeń klientów, a właściciel sam angażuje się w produkcję czekolady. Za czekoladę w formie pantofelka – która doskonale sprawdzi się jako prezent dla każdej miłośniczki mody – a także za wszystkie pozostałe produkty zapłacić można bezgotówkowo: kartą płatniczą lub własną kartą klienta, która zapewnia rabaty lojalnościowe na pieczywo i kawę. Urządzając i wyposażając swój pierwszy zakład piekarniczy, Daniel stanął przed wyzwaniem zakupu pieca, który jest przecież sercem każdej piekarni. Aby móc elastycznie oferować świeże wyroby przez cały dzień, ale nie korzystać z dużych pieców produkcyjnych, trzeba było dokonać rozsądnej inwestycji.
Piece WIESHEU idealnie wpisują się w koncepcję piekarni
Daniel zdecydował się na połączenie pieca piętrowego i konwekcyjnego marki WIESHEU. Drzwi obu pieców otwierają się do wewnątrz, dzięki czemu przed stacją pieczenia nie jest potrzebna dodatkowa przestrzeń na ich otwieranie – z tego względu w piekarni Böhm połączenie pieców Dibas i Ebo zostało ustawione po prostu w małym pomieszczeniu przejściowym między powierzchnią handlową a właściwą piekarnią. W ten sposób wchodzący klienci od razu widzą, że świeże pieczywo jest w przygotowaniu. Kilka razy dziennie piecze się tutaj przede wszystkim precle i popularne bułeczki z pociętymi w paski marchewkami. W piecu piętrowym wypiekany jest również świeży chleb popołudniowy. Dzięki sterownikowi dotykowemu jest to tak łatwe, że nawet narzeczona Daniela Böhma, która nie posiada kierunkowego wykształcenia, bez problemu może obsługiwać piec, pomagając w sobotnie i niedzielne popołudnia.
Mistrz piekarstwa Daniel Böhm w ciągu pierwszych tygodni funkcjonowania swojej firmy opracował wiele nowych pomysłów, które już wdrożył lub zamierza zrealizować w Nordheim. Jeśli klienci nie zdążą na przykład kupić pieczywa przed zamknięciem piekarni, od niedawna mają do dyspozycji jeszcze automat, który prowadzony we współpracy z sąsiednim sklepem mięsnym dostarczy im świeże grillowane mięso i bułkę na kolację.
Latem oferowane są także różne desery lodowe, które zachęcają do posiedzenia przy rozstawionych na zewnątrz stolikach… Będziemy śledzić rozwój piekarni na bieżąco i zawsze chętnie pozostajemy do dyspozycji jako testerzy nowych produktów.