Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Odpowiednia woda do wytwarzania pary

Wzrost wydajności, obniżenie kosztów serwisowania i eksploatacji.

W procesie zapewniania pełnej funkcjonalności pieców i optymalnych rezultatów pieczenia decydującą rolę odgrywa jakość wody. Jeśli woda wykorzystywana do pieczenia lub czyszczenia jest nieodpowiednia, rozpuszczone w niej sole prowadzą do powstania osadów w układzie przewodów i komorze pieczenia. Specjalnie dopasowany pod tym kątem system optymalizacji wody zapobiega tym problemom, zanim się pojawią. To prowadzi do obniżenia kosztów i wzrostu obrotów – zawsze i wszędzie. 

Podstawowa ochrona przed osadami wapiennymi, metateza soli/zmiękczenie lub demineralizacja, świeca filtracyjna lub system osmozy, dla małego lub dużego zużycia wody: nasza paleta produktów i nasze know-how umożliwiają wdrożenie najlepszego rozwiązania dla danego zastosowania.
 

Cechy produktu i właściwości:

  • Stała jakość wody
  • Kompaktowe rozwiązanie i elastyczność – do każdych warunków montażowych i każdej wody
  • Zmniejszenie ilości zanieczyszczeń

 

  • Brak cząstek stałych dzięki 5-stopniowej filtracji
  • Dzięki zastosowaniu węgla aktywnego spełnia najwyższe standardy higieny
  • Poprawia jakość pieczenia i garowania
  • Zwiększa wydajność zapobiegając przerwom w eksploatacji spowodowanych kamieniem